Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Edremit'te çok özel bir söyleşi düzenlendi

Edremit

Edremit'te faaliyetlerini sürdüren Özgüven Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından Özel Gereksinimli Çocukların Genel Sorunları” konulu söyleşi düzenlendi.

Edremit’te faaliyetlerini sürdüren Özgüven Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından “Özel Gereksinimli Çocukların Genel Sorunları” konulu söyleşi düzenlendi.
Söyleşiye Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş, Burhaniye Belediye Meclis Üyesi Sevda Padem, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, hayırsever işkadını Fernur Sözen, engelli öğrenciler ve aileleri katıldı.
Edremit’te geçtiğimiz aylarda hizmete açılan Özgüven Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde “Özel Gereksinimli Çocukların Genel Sorunları” konulu söyleşi gerçekleştirildi.
Uşak Üniversitesi PDR Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Do. Dr. Hafız Bek, Özgüven Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Zihin Engelliler Alan Öğretmeni Aysun Er, Özgüven Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Psikologu Merve Yıldız ve Göbelezoğlu Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı Zihin Engelliler Öğretmeni Hikmet Ercan konuşmacı olarak söyleşide yer aldı. Söyleşi öncesinde bir konuşma yapan kurum Müdürü Yrd. Doç Dr. Saadettin Koç, önce insan, önce eğitim, parolasıyla yola çıktıklarını belirterek, “Bizler bu alanda amatörlüğü değil, profesyonelliği hedefliyoruz ve aşılamayacak hiçbir engelin olamayacağına inanıyoruz. Engeli olmanın kader olmadığına, her insanın birer engelli adayı olduğuna inanıyoruz. Engelli olmanın öğrenmeye ve üretmeye engel olamayacağını düşünüyoruz. Derecesi ya da oranı ne olursa olsun engelli çocuklarımıza ulaşmak, tecrübeli kadromuzla onlarda özgüven duygusunu geliştirmek, onların üreten, mutlu ve onurlu bireyler olarak sosyal hayat içinde yerlerini almalarına yardımcı olmayı hedefliyoruz” dedi.
Kurum Müdürü Koç, söyleşinin düzenlenmesine himaye eden Kaymakam Abdulhamit Erguvan ve Belediye Başkanı Kamil Saka`ya teşekkür etti. Ardından Hasan Eroğlu isimli engelli öğrencini okuduğu “Annem” adlı şiir okundu. Engelli öğrencinin okuduğu şiir salonda bulunanlara duygulu anlar yaşattı.



  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı